Aangenaam kennis te maken met u. Mijn naam is Maarten Oomen, ik ben sinds 2012 officieel werkzaam als massage therapeut en sinds 2017 HBO afgestudeerd als Neuromusculaire Therapeut.

De eerste stappen …
Het zat er al vroeg in. Toen ik nog een jonge knul van een jaar of 6 was. Vroeg mijn moeder met regelmaat om haar schouders en nek te masseren. Mijn moeder had zwaar lichamelijk werk in de zorg en had daardoor veel last van haar schouders en heel veel hoofdpijn. Ze zei toen al: “Jongen, dit doe je zo goed en je weet precies de pijnlijke spieren te vinden. Daar moet je later echt wat mee gaan doen”. Toen der tijd wist ik natuurlijk helemaal niet wat ik aan het doen was, maar op één of andere manier ging het vanzelf. Het heeft uiteindelijk nog een aantal jaar geduurd, maar ik ben op mijn plek terechtgekomen. Dank je wel mam en pap voor de (hele vroege) aanmoediging!

In 2010 startte ik met een cursus voor klassieke massage. Het begon heel erg basic, maar het was super leuk. We leerde de diverse namen van de spieren en hoe je deze kon masseren. Na het afronden van de cursus was dat het moment waarop ik dacht: “Dit is mijn ding, ik wil hier meer over weten”. Vanaf dat moment ben ik doorgegaan met het volgen van diverse cursussen en opleidingen, zoals: Blessure Preventie, Manuele Lymfedrainage, Sportmassage, Medisch Sportinstructeur. En uiteindelijk in 2014 gestart met de HBO-studie tot Neuromusculaire Therapeut.

Mijn visie
Persoonlijke aandacht, humor, een luisterend oor, vertrouwen en up-to-date kennis is de basis voor mijn praktijk. Dit vind ik heel erg belangrijk. Ik ben er ondertussen wel achter dat je je nooit alleen op de plaats van de pijn moet focussen. Mijn ervaring is dat de oorzaak verassend vaak op een andere plek zit dan waar de klacht voelbaar is!

Mijn enthousiasme over Dry Needling
Toen ik in verband met een hardnekkige schouderklacht kennis maakte met Dry Needling, was ik naderhand zeer enthousiast over het resultaat. De eerste 2 dagen had ik wat spierpijn van de behandeling (het was het allemaal waard!). Toen de spierpijn langzaam verdween merkte ik heel snel dat mijn schouderklachten minder werden. Na een paar sessies waren mijn klachten zo goed als verdwenen.

Sinds het 3e studiejaar (2016) ben ik bevoegd om Dry Needling toe te mogen passen. Sindsdien ben ik zeer gedreven en intensief aan het trainen, om mijn Dry Needle technieken telkens weer te verbeteren. Het is een geweldige techniek die voor veel klachten kan worden toegepast.

Nascholing en kennis
Jaarlijks stop ik met heel veel plezier tijd in het lezen van studieboeken en volg ik graag nascholing gespecialiseerd op het vlak van Triggerpoint Therapie. Minimaal 1 keer per jaar volg ik hierover een masterclass bij onze zuiderburen in België. Dit zijn diverse Myofasciaal Therapeuten en wetenschappers op het gebied van Dry Needling. Er komen altijd interessante lichaamsgebieden en technieken voorbij. Zij gaan met behulp van echoapparatuur nakijken of de naald in de juiste spier zit. Hierdoor leren we hoe we veilig spieren kunnen aanprikken. En hoe we steeds beter kunnen worden. Dit is vooral belangrijk bij spieren die in de lastigere plekken van het lichaam liggen. De Dry Needling techniek is in mijn ogen echt een specialisatie. Eentje die veel oefening en lichamelijke kennis vereist. Dry Needling leer je daarom niet in een cursus van een paar dagen.

Extra dank voor
Sinds 2014 werk ik intensief samen met Harrie Hurks van Hurks Body Prevention. Harrie is een zeer gewaardeerde vriend en collega. Dankzij Harrie heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn praktijk goed op te kunnen bouwen. En mijn studie tot Neuromusculaire Therapeut te starten en met succes af te ronden!

Wat zeggen anderen over Maarten?

Meer weten over de ervaringen van onze cliënten? Zij doen graag zelf hun verhaal!