Aangenaam kennis te maken met u. Mijn naam is Maarten Oomen, ik ben sinds 2012 officieel werkzaam als massage therapeut en sinds 2017 HBO afgestudeerd als Neuromusculaire Therapeut. Met sport liggen mijn interesses in het boksen en de krachtsport.

Mijn visie:
Persoonlijke aandacht, professionaliteit en up-to-date wetenschappelijke kennis staan bij mij hoog in het vaandel. Als Neuromusculaire Therapeut focus ik mij nooit alleen op de plaats waar de klachten zich uiten. In de zoektocht naar de bron van de pijnklachten, neem ik de volgende schakels altijd in de keten mee: de gewrichten – de spieren – de Fascia en de mobiliteit van de zenuwbanen tijdens het bewegen. Mijn ervaring is dat de oorzaak verrassend genoeg vaak elders ligt, dan waar de klacht zich uit!

Mijn enthousiasme over Dry Needling:
Toen ik in verband met hardnekkige schouderklachten voor het eerst in kennis maakte met de Dry Needle behandeltechniek, was ik naderhand zeer enthousiast over het resultaat. De eerste 2 dagen had ik behoorlijk heftige spierpijn van de behandeling ( het was het allemaal waard! ), maar toen de spierpijn langzaam verdween merkte ik zeer snel dat mijn schouderklachten minder werden. Na een paar sessies waren mijn klachten zo goed als verdwenen.

In het 3e studie jaar (2016) heb ik mijn licentie behaald om Dry Needling toe te mogen passen. Sindsdien ben ik zeer gedreven en intensief aan het trainen, om mijn palpatie en Dry Needle technieken telkens weer te perfectioneren. Het is een geweldige techniek die voor veel klachten kan worden toegepast. Die ook op heel veel lichamelijke vlakken een positieve uitwerking heeft.

Nascholing en vakkennis:
Jaarlijks investeer ik met veel plezier tijd in het lezen van nieuwe wetenschappelijke studies en volg ik masterclasses gespecialiseerd op het vlak van Dry Needling. Minimaal 1 keer per jaar volg ik een masterclass waarbij er met behulp van echogeleiding wordt gekeken, of onze Dry Needle techniek correct is uitgevoerd en de naald in de juiste spier zit. Het leerdoel is om altijd de gewenste spieren aan te prikken en ook een 100% veilige techniek toe te passen. Vooral bij de spieren die in de lastiger gelegen gebieden van het lichaam liggen. De Dry Needling techniek is daarom in mijn ogen echt een specialisatie, die veel oefening en lichamelijke kennis (anatomische kennis) vereist. Die je niet in een cursus van een paar dagen leert.

Extra dank voor:
Sinds 2014 werk ik intensief samen met Harrie Hurks van Hurks Body Prevention. Harrie is een zeer gewaardeerde vriend en collega. Dankzij Harrie heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn praktijk goed op te kunnen bouwen. En mijn studie tot Neuromusculaire Therapeut te starten en met succes af te ronden!

Wat zeggen anderen over Maarten?

Meer weten over de ervaringen van onze cliënten? Zij doen graag zelf hun verhaal!