Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Therapie is de manuele massagetechniek voor het behandelen van Triggerpoints, zonder gebruik te maken van Dry Needles. Er wordt net zoals bij de massagetherapie de handen, vingers, ellenbogen, Cupping of IASTM Tools ingezet. Om zo de Triggerpoints te behandelen. Dit is een uitkomst voor wie niet behandeld kan worden met Dry Needling, of daar niet de voorkeur voor heeft.

De gewrichten worden onderzocht of zij naar voldoende beweeglijkheid en stabiliteit functioneren. De spieren worden onderzocht op Triggerzones en of deze Triggerpoints bevatten die in relatie staan tot de pijnklachten, die in het lichaam voelbaar zijn.

Bij de manuele behandeling zoeken we de Triggerpoints op en gebruiken we de handen en de vingers, om milde strijkingen over de lengte van de verkleefde spiervezels te geven. Triggerpoints hebben de vervelende eigenschap, om zichzelf en de spiervezels in een te hoge spanning vast te houden. Hierdoor ontstaat een vicieuze cirkel, waarbij de doorbloeding en aanvoer van zuurstof wordt belemmerd ( Ischemie + Hypoxie ). Chemische afvalstoffen blijven ophopen en geven daardoor pijnklachten. Door de strijkingen ontstaat er rek op de Fascia en de spiervezels die verkleeft zijn, maar ook stuw je het bloed door de Triggerpoint heen. Dit heeft als positief effect dat er weer zuurstof en voeding in de Triggerpoint terecht komt en worden de chemische stoffen afgevoerd. Hierdoor wordt de functionaliteit van de spieren herwonnen zullen de klachten afnemen die door Triggerpoints worden veroorzaakt.

Een groot voordeel van de manuele technieken zijn, dat deze ook door uzelf uitgevoerd kunnen worden en daardoor de behandeling thuis kunt voortzetten. Dit kan met behulp van diverse hulpmiddelen zoals de Triggerpointbal, Thera Cane of een Triggerpoint Foamroller.

 

 

 

 

 

Wat kunt u zelf doen na de behandeling

De volgende adviezen helpen om de na reacties te zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

  • Dien warmte toe doormiddel van een kruik, douche of bad
  • Rek rustig de spieren die zijn behandeld
  • Luister naar uw lichaam en neem extra rust als er veel vermoeidheid opkomt
  • Drink voldoende water
  • Gaan bewegen door middel van een wandeling of fietsen
  • Het is juist af te raden om intensief te gaan sporten