Triggerpoint Therapie

Triggerpoint Therapie is de massagetechniek voor het behandelen van Triggerpoints. Hierbij maken we geen gebruik van Dry Needles. Er wordt net zoals bij de massagetherapie de handen, vingers, ellenbogen, Cupping of IASTM Tools ingezet. Dit is een uitkomst voor wie niet behandeld kan worden met Dry Needling, of daar niet de voorkeur voor heeft.
Heb je last van Triggerpoints, of vermoed je dat jouw klachten door Triggerpoints worden veroorzaakt? Neem dan contact met ons op.

De Triggerpointmassage

Triggerpoint massage werkt heel goed bij spieren die  aan de oppervlakte van het lichaam liggen.
We onderzoeken de gespannen spieren of zij betrokken zijn bij de pijnklachten. We gebruiken onze de handen en de vingers om de Triggerpoints te behandelen. Triggerpoints hebben de vervelende eigenschap de spieren in een hele hoge spanning vast te houden. Hierdoor kan pijn en stijfheid ontstaan. Door de precieze massage wordt de doorbloeding beter in de Triggerpoint. Daardoor ontspannen de spiervezels en verdwijnt de pijn.

De doorbloeding zorgt voor een beter zuurstofgehalte. De voedingstoffen kunnen weer makkelijker naar de spiercellen toe. Het beter doorbloeden zorg ervoor dat de pijn uitlokkende stofjes worden weggespoeld. De spieren kunnen daardoor beter en zonder pijn bewegen.

Jij kunt er zelf ook wat aan doen

Een groot voordeel van de manuele massagetechnieken! Deze kun je ook makkelijk zelf aanleren. Daardoor kun je de behandeling thuis voortzetten. Dit kan met behulp van diverse hulpmiddelen zoals de: Triggerpointbal, Thera Cane, je partner of een Triggerpoint Foamroller.

Wat kun je doen na de behandeling?

De volgende adviezen helpen om de na reacties te zoveel mogelijk binnen de perken te houden.

  • Dien warmte toe doormiddel van een kruik, douche of bad
  • Rek rustig de spieren die zijn behandeld
  • Luister naar je lichaam en neem extra rust als er veel vermoeidheid opkomt
  • Drink voldoende water
  • Lekker gaan bewegen doormiddel van een wandeling of fietsen
  • Het is juist af te raden om intensief te gaan sporten

Meer informatie over triggerpoint therapie aanvragen?

Heb je vragen of wil je een afspraak? Neem dan contact op.