Medical Taping

Medical taping is een behandelmethode op basis van het tapen van spieren, met het doel slecht functionerende spieren of gewrichten te ondersteunen en herstel van de spieren of gewrichten te versnellen.

De methoden

Deze behandelingswijze vindt zijn oorsprong in de bewegingsleer. Door het plaatsen van elastische Medical Tape op een overbelaste spier, wordt het genezingsproces ondersteund, versneld en het heeft een pijnverminderende werking. Waarbij de betreffende spier zijn volledige mobiliteit en functionaliteit blijft behouden. Medical Taping, ook wel kinesiotaping genoemd, onderscheidt zich hierin sterk ten opzichte van tapen met de traditionele sporttape. De traditionele niet elastische sporttape gaat namelijk ten koste gaat van de bewegingsvrijheid van de betreffende spier of gewricht.

Medical Tape is ondersteunend inzetbaar bij:

  • Spierklachten en rupturen
  • Gewrichts- en instabiliteitsklachten
  • Hooikoorts
  • Oedeemklachten en Lymfedrainage

Het Medical Taping concept is ontwikkeld vanuit de gedachte dat de functie van de spieren verder reikt dan uitsluitend het in beweging brengen van het lichaam. De spieren spelen tevens een belangrijke rol bij het ondersteunen van de lichaamstemperatuur, de bloedcirculatie en het lymfevatenstelsel inclusief de drainage / afvoer van het lymfevocht. Tevens een goed functionerend Lymfesysteem is belangrijk voor het immuunsysteem.

Meer informatie over een Medical Taping aanvragen?

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem contact op.